Spelers naar binnen bij Nice - Marseille, wedstrijd wordt hervat

22 augustus 2021, 23:11   Bijgewerkt: 23 augustus 2021, 00:06

Het is zondagavond compleet misgegaan bij de Ligue 1-wedstrijd tussen OGC Nice en Olympique Marseille. Na een doelpunt van Kasper Dolberg ging het een klein half uur voor tijd compleet mis. Na een incident bij de cornervlag kwamen meer dan vijftig 'fans' van de thuisclub het veld op om te vechten met de spelers van Marseille. De kans is heel klein dat er nog gevoetbald wordt, ondanks dat de lokale autoriteiten daar wel op zijn voorbereid. Verdediger Luan Peres zou een verwonding hebben opgelopen op het veld. 

Voor de corner liep het compleet uit de hand, met als aanleiding een flesje dat teruggegooid werd in het publiek. Sommige Marseille-spelers, onder wie Dimitri Payet, raakten slaags met de OGC Nice-fans bij de hoekvlag. Nice-verdediger Jean-Clair Todibo kwam zijn voetbalcollega helpen en probeerde enkele fans terug te dringen in hun vak, maar zonder succes: het werden er veel meer. Nadat Álvaro González een bal hoog de tribunes inschopte, ging het compleet mis.

Het veld vulde zich vervolgens met aanhangers van de thuisclub, waarna de spelers en scheidsrechters al snel naar de catacomben werden gestuurd. Niet iedereen werkte daar overigens aan mee: zo ging Marseille-trainer Jorge Sampaoli op ongekende wijze uit zijn plaat, maar uiteindelijk werden vrijwel alle hoofdrolspelers naar binnen geloodst, werd het onderling vechten tussen de spelers en kon ook het politieke spel beginnen. De fans werden door de politie deels gearresteerd en/of teruggedwongen in de vakken met heel scherpe bewaking. 

Bekijk ook: compleet mis bij OGC Nice - Marseille: supporters komen veld op

Toch lijkt de kans bijzonder klein dat Justin Kluivert en Pablo Rosario hun voorsprong nog hoeven te verdedigen. Volgens onder anderen RMC Sport wordt het duel zeer vermoedelijk gestaakt. Mogelijk volgt er een reglementaire nederlaag voor OGC Nice, als zij verantwoordelijk worden gehouden voor de onrust in het stadion. Het is niet de eerste keer dat de fans zich in de Franse stad zo hebben misdragen bij de derby. Marseille-assistent Jorge Desio heeft een fan op het veld een harde duw gegeven, dat zou hem nog een zware schorsing kunnen opleveren. Sampaoli wil dat er niet doorgespeeld wordt en ook Marseille-voorzitter Longoria gaf in de kleedkamers aan dat er niet meer gespeeld wordt. Het bizarre voorval zal ongetwijfeld dus nog een staartje krijgen. 

Update om 23.20 uur: duel toch uitgespeeld

Het duel wordt toch hervat, zo is medegedeeld in het stadion, waarbij de fans opgeroepen is zich koest te houden. De bond wil dat de wedstrijd uitgespeeld wordt. Marseille kan na afloop wel een protest indienen, ondanks dat in dat kamp iedereen woedend is. Als de bezoekers weigeren om door te spelen, volgt een reglementaire 3-0 nederlaag. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen