BREAK! Ronaldo op de bank bij Juventus en 'gaat snel vertrekken'

22 augustus 2021, 17:48

Massimiliano Allegri heeft bij zijn rentree als manager van Juventus een grote verrassing in de opstelling doorgevoerd: Cristiano Ronaldo begint het nieuwe seizoen als bankzitter. De Portugees is niet geblesseerd, maar gepasseerd en start om die reden op de bank. Sommige media beweren dat hij zelf zo snel mogelijk wil verkassen en het op zijn eigen verzoek zou zijn gedaan.

Matthijs de Ligt behoort wel tot de elf namen die aan de aftrap verschijnen zondagavond tegen Udinese. De Nederlander vormt samen met Leonardo Bonucci het centrum van de achterhoede, waardoor Giorgio Chiellini vooralsnog op de bank begint. Dat geldt dus ook voor Ronaldo, die vorig seizoen op de slotdag van de Serie A door Andrea Pirlo ook al gepasseerd werd.

Allegri geeft de voorkeur aan Alvaro Morata en Paulo Dybala voorin en de kans is klein dat de Portugese aanvaller zich zal schikken in die rol. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano zou Ronaldo op eigen verzoek op de bank beginnen, omdat hij in de komende dagen 'een oplossing probeert te vinden op de markt'. Daarmee zinspeelt hij op een mogelijke transfer, ondanks dat er nog geen enkel bod voor hem ontvangen is.

Lees ook: Ronaldo spreekt zich uit tegen 'respectloze' media

In de afgelopen weken werd er volop gespeculeerd over de toekomst van Ronaldo, maar met een statement liet hij zelf weten niet te willen vertrekken uit Turijn. Daarmee leek alles weer rustig in Turijn, maar met deze plek op de bank ligt de speculatie weer volledig open. Als hij daadwerkelijk weg wil, zal er een grote club moeten komen met een flink pak geld. Het contract van Ronaldo loopt in 2022 af, mogelijk vertrekt hij dus eerder. Het is voor de aanvaller de eerste keer dat hij samenwerkt met Allegri, vooralsnog zonder veel succes. 

Opstelling Juventus: Szczesny; Danilo, De Ligt, Bonucci, Alex Sandro; Cuadrado, Bentancur, Ramsey, Bernardeschi; Morata, Dybala.

Opstelling Udinese: Silvestri; Becao, Nuytinck, Samir; Molina, Tolgay Arslan, Walace, Makengo, Udogie, Pereyra; Pussetto

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen