Pijnlijke middag Van de Beek, Bergwijn wint weer met Spurs

22 augustus 2021, 16:48   Bijgewerkt: 22 augustus 2021, 16:56

Tottenham Hotspur heeft de goede seizoensstart in de Premier League zondagmiddag een uitstekend vervolg gegeven. Met Steven Bergwijn wederom als basisklant werd de lastige uitwedstrijd bij Wolverhampton Wanderers gewonnen (0-1) en bovendien keerde Harry Kane als invaller terug bij de Spurs. Voor Manchester United en Donny van de Beek was het een vervelende zondagmiddag.

De Nederlandse aanvaller kreeg een applaus van de meegereisde Tottenham Hotspur-fans, ondanks dat hij deze zomer wilde vertrekken en lang op weg naar Manchester City leek. Die ploeg werd vorige week zonder Kane verslagen tijdens de seizoensopener door Tottenham, ditmaal was de international van Engeland wel van de partij. Hij kwam Heung-min Son vervangen een kleine twintig minuten voor tijd, toen de eindstand al was bereikt.

Na een kleine tien minuten mocht Dele Alli namelijk vanaf elf meter aanleggen nadat hij zelf was neergelegd door keeper José Sa. Het was het enige doelpunt in de wedstrijd, waarin Bergwijn vlak voor tijd werd gewisseld. Het perspectief van de voormalig PSV'er is sinds de komst van Nuno Espírito in elk geval wel flink toegenomen in Londen, ondanks dat hij ditmaal geen aandeel had met doelpunten of assists. Als Kane zijn vizier op scherp had gehad, dan had dat overigens anders kunnen zijn (zie onder).

Southampton – Manchester United 1-1

Voor Donny van de Beek is de situatie behoorlijk anders in Manchester. De Nederlander begon bij de miljoenenformatie van Ole Gunnar Solskjær ondanks een goede voorbereiding wederom op de bank, evenals Raphaël Varane en Jadon Sancho. Laastgenoemde kwam wel tussen de lijnen vlak nadat Mason Greenwood uit de vijfde assist van Paul Pogba (in de tweede wedstrijd van het seizoen!) de gelijkmaker had gemaakt (1-1). Maar in het laatste half uur was de thuisploeg gevaarlijker dan The Red Devils, bij wie Van de Beek's concurrenten Scott McTominay en Jesse Lingard nog wel mochten invallen. De oud-Ajacied niet en had dus mede door het puntverlies van zijn ploeg een zeer vervelende middag.