Koeman krijgt dramatisch nieuws uit Barça-ziekenboeg

22 augustus 2021, 16:54

Ronald Koeman moet het voorlopig zonder Gerard Piqué stellen. De Spaanse verdediger moest zich zaterdagavond op bezoek bij Athletic Bilbao al na een halfuur laten wisselen en heeft een kuitblessure overgehouden aan de ontmoeting. Door een verrekking staat hij voorlopig aan de kant. Zonder Piqué verspeelde Barça twee punten: 1-1.

Zijn vervanger Ronald Araújo leek Barça in de slotfase nog naar de overwinning te schieten, maar zijn omhaal werd afgekeurd wegens duwen van Martin Braithwaite. Koeman zal flink moeten puzzelen voor de volgende wedstrijd in La Liga. Collega-verdediger Eric Garcia kreeg namelijk in de slotfase rood en moet volgende week eveneens toekijken.

Invaller Araújo lijkt volgende week tegen Getafe daardoor sowieso op een basisplaats te kunnen rekenen. Mogelijk keert ook Clement Lenglet terug in de basisformatie. Vorige week tegen Real Sociedad (4-2 overwinning) kwam hij al een minuut voor tijd als invaller binnen de lijnen. Mogelijk is voor Koeman ook Frenkie de Jong nog een optie in het hart van de defensie.

Met vier punten uit twee duels is FC Barcelona redelijk aan het nieuwe seizoen begonnen. Daardoor bezette het na zaterdagavond de koppositie, maar Real Madrid, Atlético Madrid én Sevilla kunnen de Catalaanse grootmacht nog passeren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen