Pröpper antwoordt perfect: "Op de training lachen ze me uit"

22 augustus 2021, 16:36

Met een late gelijkmaker groeide Robin Pröpper uit tot de beul van Ajax. De van Heracles overgekomen centrumverdediger schoot van afstand de 1-1 op het scorebord namens FC Twente, waardoor zijn ploeg een knap punt pakte. Het zorgde na afloop voor lachende gezichten bij Pröpper én zijn ploeggenoten.

"Van de trainer moest ik mee naar voren", vertelt Pröpper in gesprek met ESPN. "We gingen 1 op 1 spelen. We wilden nog wat forceren. Omdat we wel genoeg druk hadden, wilde de trainer dat ik wat meer op de afvallende bal zou gaan loeren. Op de training lachen ze me soms uit dat ik niet kan scoren, maar... Dit wist ik zelf ook niet hoor", glimlachte de centrumverdediger.

Pröpper zag dat zijn ploeg steeds meer in de wedstrijd groeide. "Na die 1-0 (van Sébastien Haller, red.) gooiden we de schroom van ons af. We gingen wat meer druk naar voren geven, daar had Ajax het moeilijk mee. We voelden dat er wel iets te halen was."

FC Twente herstelde zich daarmee van de zure seizoensopener van vorige week. De Enschedeërs verloren op bezoek in Sittard met 2-1 van Fortuna. Ajax won afgelopen week met 5-0 van NEC, maar kon die lijn niet doortrekken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen