Aanwezige Hugo de Jonge gebeten hond in Feyenoord-stadion

22 augustus 2021, 15:54

Hugo de Jonge (43) is zondagmiddag op bezoek in De Kuip bij Feyenoord – Go Ahead Eagles en had een vervelende eerste helft. Niet alleen zag de demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de Rotterdammers niet tot scoren komen, ook werd hij uitgejoeld door zowel de uit- en thuisfans.

Tijdens het duel in De Kuip werd er door de toeschouwers gezongen 'Hugo houd je bek', doelende op De Jonge. Dat is naar aanleiding van de kritiek die de minister had op de voetbalfans afgelopen week, omdat die zich niet aan de coronaregels zouden houden. Een geplaceerd evenement konden bijvoorbeeld de thuiswedstrijden van Feyenoord niet bepaald meer worden genoemd, waardoor De Jonge dreigde met extra maatregelen.

Dat viel bij de achterban van Feyenoord, waar De Jonge dus ook onder geschaard mag worden als supporter, niet bepaald goed. De club zelf had voor het weekend nog wel een oproep gedaan aan de fans om zich beter aan de afspraken te houden en bovendien had de club het hele stadion geopend, om zo een betere spreiding te hebben onder de aanwezige fans. Mede omdat er niet gescoord werd in het eerste bedrijf, lukte dat beter dan in de eerdere Europese wedstrijden.

Lees ook: Weinig besmettingen in stadions waar regels geschonden werden

De berichten vanuit De Jonge waren heel duidelijk, ondanks dat er uit onderzoek bleek dat er relatief weinig besmettingen plaatsvinden in de voetbalstadions. Dat bleek uit cijfers van de GGD's in de desbetreffende regio's. Het zou gaan om 'enkele nieuwe besmettingen' na wedstrijden, al is een belangrijke kanttekening daarbij wel dat niet iedereen zich heeft gemeld en niet bij iedereen duidelijk is waar een besmetting opgelopen is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen