Blind kraakt optreden Ajax in Enschede: "Dit was schandalig"

22 augustus 2021, 15:19   Bijgewerkt: 22 augustus 2021, 15:25

Daley Blind is uiterst kritisch op het optreden van Ajax op bezoek bij FC Twente. De Amsterdammers waren lange tijd op weg naar een overwinning, maar Robin Pröpper schoot kort voor tijd de gelijkmaker op het scorebord: 1-1. Daarmee kreeg FC Twente wat het verdiende: een punt.

Daar was Daley Blind het na afloop mee eens. "Als wij zo spelen, verdienen we het niet om te winnen", vertelde de linkspoot in gesprek met ESPN. "Het was schandalig. Ons positiespel was niet goed en het tempo was veel te laag. Bovendien hebben we bijna geen kansen gecreëerd. Dat komt denk ik omdat we te vaak onnodig de lange bal speelden."

Toch ging het niet alleen aanvallend mis, vond Blind. "Zelfs als je zo slecht speelt, moet je een 0-1 voorsprong vast kunnen houden. Het is nu aan ons om kritisch naar onszelf te kijken en de wedstrijd goed te analyseren. Er is nog geen reden tot paniek, want we zijn net begonnen. Maar het moet een stuk beter." Sébastien Haller dacht Ajax na rust aan de overwinning te helpen, maar in extremis ging het dus alsnog fout.

Ook Erik ten Hag was na afloop ontevreden. "Het was een matige vertoning van onze kant. We speelden in een veel te laag tempo om het enthousiaste FC Twente uit elkaar te spelen. Zeker in de eerste helft hebben we nauwelijks kansen gekregen. Er zijn geen excuses, we moeten gewoon leveren. Dat hebben we vandaag niet gedaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen