Kopenhagen bevestigt Ajax-bod van 12 miljoen euro

22 augustus 2021, 14:36

Ajax hoopt zich spoedig te versterken met Mohammed Daramy. De negentienjarige vleugelaanvaller van FC Kopenhagen moet de Amsterdamse selectie compleet maken. Aanvankelijk leek hij op weg naar het Belgische Club Brugge, maar de aanvaller heeft zelf de stekker uit die onderhandelingen getrokken.

Daramy zag die transfer niet zitten, laat hij weten op de clubwebsite van FC Kopenhagen. De Deense club meldt tevens dat Ajax een bod heeft uitgebracht op de aanvaller en dat de gesprekken inmiddels lopen. Een akkoord is er nog niet bereikt. Volgens Deense media en transferexpert Fabrizio Romano heeft Ajax een bod van twaalf tot veertien miljoen euro uitgebracht.

Lees ook: Ajax lijdt duur puntenverlies op bezoek bij FC Twente

Daarmee heeft Ajax de gewenste nieuwe aanvaller bijna binnen. De negentienjarige aanvaller moet de voorhoede van Ajax van een laatste kwaliteitsinjectie gaan voorzien en gaan concurreren met aanvoerder Dusan Tadic. Coach Erik ten Hag speurde de laatste maanden al naar een nieuwe buitenspeler met diepgang. David Neres mag vertrekken uit Amsterdam.

Daramy was in 91 wedstrijden voor FC Kopenhagen zeventien keer trefzeker. Als het aan Kopenhagen ligt, verkast de aanvaller pas na komende week naar Amsterdam. De club speelt namelijk nog een voorrondeduel in de Conference League tegen het Turkse Sivasspor. De jeugdinternational van Denemarken nam afgelopen zomer nog deel aan het Europees jeugdkampioenschap.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen