Ajax lijdt duur puntenverlies na wanvertoning bij FC Twente

22 augustus 2021, 14:15   Bijgewerkt: 22 augustus 2021, 14:25

Ajax en Twente hebben aan de voetballiefhebbers zondagmiddag een matige wedstrijd voorgeschoteld. Een gelukstreffer van Sébastien Haller leek genoeg voor Ajax om toch met drie punten huiswaarts te keren, maar daar stak Robin Pröpper aan het einde van de wedstrijd een stokje voor. De 1-1 eindstand betekent het eerste puntenverlies voor Ajax dit seizoen.

Ron Jans blikte in aanloop van de wedstrijd op de clubwebsite vooruit op het treffen met Ajax en putte hoop uit het thuisvoordeel: "Met de steun van het publiek moeten we het uiterste uit onszelf halen. Het gaat er om dat je er zelf in gelooft en de strijd aangaat." De strijd werd zeker aangegaan. In de openingsfase werden er aan beide kanten veel kleine overtredingen gemaakt. Dit kwam doordat het tempo in het aanvalsspel van Ajax veel te laag lag, waardoor Twente in de duels kon komen. Het zorgde voor de nodige irritatie waar ook gele kaarten uit voortkwamen.

Aan de bal lieten de Amsterdammers in de eerste helft sowieso weinig zien. Ze hadden wel het balbezit, maar creëerden er niets mee. Twente trapte op zijn beurt de bal vaak lukraak naar voren in de hoop dat de snelle spelers voorin er wat mee konden doen. Dit leidde tot kansjes voor Queensy Menig en Manfred Ugalde, maar echt gevaarlijk werd het niet.

Het duurde niet lang voordat er in de tweede helft werd gescoord. Dit kwam niet doordat het spelbeeld compleet veranderd was. Het doelpunt kwam uit de lucht vallen en Ajax was de ploeg met het geluk aan zijn zijde. Op het middenveld werd de bal knuddig verloren door Twente, waarna Ajax kon omschakelen. Daley Blind probeerde de bal bij Haller te krijgen, maar via de hak van Pröpper kwam de bal tegen de paal. Uiteindelijk kon Haller kinderlijk eenvoudig de bal in het doel tikken voor de 0-1.

Het tijdrekken van Ajax werd zo niet beloond en in de vijf minuten extra tijd probeerde het de overwinning nog naar zich toe te trekken. Dit lukte niet, mede door een goede redding van Lars Unnerstall, en dat betekende op basis van het vertoonde spel een terecht gelijkspel, maar het niveau was niet om over naar huis te schrijven.

Opstellingen en beoordelingen

FC Twente: Lars Unnerstall 5.5, Giovanni Troupée 5, Robin Pröpper 5.5, Jayden Oosterwolde 6.5, Gijs Smal 5.5 (72' Mees Hilgers -), Michal Sadilek 5.5, Luka Ilic 5 (65' Denilho Cleonise ), Ramiz Zerrouki 5.5, Michel Vlap 5 (65' Jesse Bosch ), Queensy Menig 5.5, Manfred Ugalde 6 (84' Daan Rots -)

Ajax: Maarten Stekelenburg 5.5, Noussair Mazraoui 5, Jurriën Timber 5.5, Lisandro Martinez 5, Daley Blind 3.5,  Edson Alvarez 5, Ryan Gravenberch 4 (65' Devyne Rensch 6), Davy Klaassen 4.5 (88' Danilo -), Steven Berghuis 4.5 (65' Antony ), Sébastien Haller 5 (83' David Neres -), Dusan Tadic 5

Man of the match: Jayden Oosterwolde

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen