Tij volledig gekeerd: Schmidt hoopt dat Bruma bij PSV blijft

22 augustus 2021, 09:05   Bijgewerkt: 22 augustus 2021, 09:12

Dat het snel kan gaan in de voetballerij, toont Armindo Bruma in de eerste weken van het seizoen bij PSV perfect aan. De Portugese aanvaller werd na zijn eerste seizoen in Eindhoven als miskoop bestempeld en leek deze zomer te mogen vertrekken, maar na een goal en een assist in de beginfase van de competitie staat hij er inmiddels een stuk beter op.

Met een hakje bracht hij Eran Zahavi zaterdagavond tegen SC Cambuur (4-1 zege) knap in stelling. "Bruma speelde goed. Na zijn terugkeer was het niet helemaal duidelijk of hij zou blijven, maar hij focuste zich op de trainingen", vertelde Schmidt aan Voetbal International. "Volgens mij voelt hij zich goed binnen deze groep, hij is in goede vorm en conditie. Hij is een speler die veel vertrouwen nodig heeft om zijn beste niveau te halen, de wedstrijden en zijn doelpunten geven hem dat vertrouwen. Vandaag was een bevestiging van zijn flow van de laatste weken. Ik ben blij voor hem, want ik weet hoe graag hij wil spelen voor deze club."

Bruma speelde vorig seizoen op huurbasis in Griekenland en staat momenteel op de radar van het Turkse Besiktas. De Duitse coach hoopt dat Bruma blijft. "Anders zou ik hem ook niet gebruiken als ik hem niet belangrijk vind. Ik vind hem een goede speler en ik zie veel potentie bij hem. Uiteindelijk is het zijn beslissing. Je weet nooit wat er gebeurt tot de transferdeadline van eind augustus, maar wat hij vandaag heeft laten zien was een duidelijk signaal dat hij zich goed voelt in deze groep en bij deze club."

Bruma was dit seizoen tot dusverre goed voor een doelpunt en een assist namens PSV. In zijn eerste seizoen in Eindhoven stokte de teller op drie treffers. Bij Olympiakos scoorde hij zeven maal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen