Eerste puntverlies Barça ondanks uitblinkers Frenkie en Memphis

21 augustus 2021, 23:58   Bijgewerkt: 22 augustus 2021, 00:03

FC Barcelona heeft het eerste puntverlies van het seizoen geleden. Op bezoek bij Athletic Bilbao speelde het met 1-1 gelijk. De schade had erger kunnen zijn, maar een wereldgoal van Memphis Depay - zijn eerste namens Barça - redde een punt voor de Catalanen. 

De basisopstelling van Ronald Koeman kende weinig verrassingen en dus was het hopen dat FC Barcelona hetzelfde kon brengen als vorige week tegen Real Sociedad (4-2). De eerste helft werd echter vooral gekenmerkt door fouten van Catalaanse kant. Eerst was Martin Braithwaite de schuldige. Hij kreeg op aangeven van Memphis Depay een niet te missen kans, maar wist deze toch om zeep te helpen.

Na Bilbao kwam ook Barça tot twee keer toe goed weg. Eerst eindigde een gevaarlijke kans van Oihan Sancet op de lat en vervolgens was het Neto die de bal zomaar bij zijn tegenstander inleverde. Bilbao leek het uit te kunnen spelen, maar Frenkie de Jong gaf alles om zich voor de bal te gooien en een tegentreffer te voorkomen. Het was het begin van een fenomenaal optreden van zijn kant.

Ook na rust schitterde De Jong als een van de weinigen aan de kant van Barcelona, al was het Bilbao dat kort na de pauze uit een hoekschop op voorsprong kwam. De bezoekers hadden het moeilijk, maar kwamen een kwartier voor tijd bijna op gelijke hoogte. De Jong lobte over de keeper heen en had een wereldgoal kunnen maken, maar zag zijn inzet op de lat belanden.

Een minstens zo mooie goal kwam vervolgens wel van de voet van de andere Nederlander. Memphis haalde verwoestend uit en tekende zo op fenomenale wijze voor zijn eerste officiële treffer in dienst van FC Barcelona. En misschien belangrijker: hij redde ermee ook een punt voor de club. Ook Eric Garcia leverde in de slotfase zijn bijdrage aan dat resultaat, al kostte het afstoppen van een doorgebroken speler hem wel een rode kaart. Hoe dan ook sloot Barça het duel af met een punt, wat gezien de wedstrijd het maximaal haalbare leek. 

Zie ook: WOW! Memphis maakt op verwoestende wijze eerste Barça-goal

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen