Schmidt wil VAR opdoeken na missen van déze overtreding

21 augustus 2021, 22:54

Roger Schmidt behaalde met zijn PSV een zeer eenvoudige 4-1 zege op promovendus Cambuur. Al na twintig minuten was de wedstrijd gespeeld en kon PSV wat gas terugnemen. Met het oog op de belangrijke ontmoeting met Benfica van komende dinsdag, gaf Schmidt de nodige spelers rust. Onder meer Noni Madueke begon op de bank, maar nadat hij inviel kreeg hij een harde tackle te verwerken, waar Schmidt behoorlijk van ontdaan is.

Voor de camera van ESPN laat hij weten dat het met Madueke inmiddels wel weer gaat. "Ik denk dat het gelukkig meevalt. Het was echt een hele harde overtreding. Ik weet niet of het in de zestien meter was, maar dan is het echt een duizend procent penalty. Als de VAR niet eens reageert op dit moment, dan kunnen we beter stoppen met de VAR."

Aan tafel bij De Eretribune werd echter nogal verrast gereageerd op de uitspraken van Schmidt. Analist Marciano Vink: "Hij speelt eerst de bal", waarop Nasser El Khayati reageert: "Hij glijdt gewoon ongelukkig door." Vorig jaar sprak Schmidt zich ook al meermaals uit tegen de VAR en opteerde hij al op ermee op te houden. Ook had hij het aan de stok met arbiter Bas Nijhuis.

PSV kende dus een redelijk eenvoudige avond, maar vooral de tegentreffer zat de Duitser niet lekker. "Hij moet de korte hoek afdekken, want hij scoort vanuit een hele lastige hoek. Het waren meerdere foutjes op een rij en dus niet alleen van Joël Drommel." PSV speelt dinsdag dus tegen Benfica, dan verwacht Schmidt over een fit beoogd basiselftal te kunnen beschikken.

Lees ook: PSV heeft makkie tegen Cambuur en is klaar voor Benfica

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen