Sparta en Heracles nog zonder zege na onderlinge remise

21 augustus 2021, 22:17

Sparta en Heracles Almelo hebben na twee speelrondes hun eerste punt van het seizoen te pakken. Nadat beide ploegen onderuit gingen in hun openingswedstrijd (respectievelijk tegen FC Utrecht en PSV), deelden zij zaterdagavond in een onderling duel de punten. De wedstrijd op het Kasteel eindigde in 1-1.

Sparta en Heracles begonnen vorige week allebei met een valse start aan het nieuwe seizoen en hadden wat recht te zetten. Bij Sparta deed toen smaakmaker Abdou Harroui nog mee, maar deze week werd bekend dat hij een transfer maakt naar Engeland. Zijn vervanger vandaag, Laros Duarte, begon goed aan de wedstrijd. Al na zes minuten leek Sparta dankzij hem op voorsprong te komen, maar zijn schot stuiterde via de onderkant van de lat net voor de doellijn.

Na iets meer dan 20 minuten was het ineens raak aan de andere kant, maar hierbij kwam keeper Maduka Okoye goed weg. Na een voorzet van Heraclied Bilal Basacikoglu glipte de bal zomaar langs de blunderende Sparta-keeper. Spits Sinan Bakis stond hierbij hinderlijk buitenspel en daarom besloot de VAR dat het toch geen goal was.

Kort nadat Sparta aanvoerder Adil Auassar zag uitvallen met een op het oog zware blessure, was er voor de Rotterdammers ook beter nieuws. Bart Vriends lette goed op bij een corner en schoot van dichtbij met een halve omhaal de 1-0 binnen. Zo ging de ploeg van Henk Fraser met een voorsprong de kleedkamer in.

Een kwartier voor het einde maakte Heracles alsnog gelijk en was het invaller Delano Burgzorg die het deed. Uit een actie die hij zelf opzette wist hij via een been raak te schieten. In de blessuretijd kreeg Burgzorg nog een kans, maar zijn schot mistte kracht en daarom kon Okoye redden voor Sparta. Zo eindigde de wedstrijd gelijk na een niet al te best duel en blijven beide ploegen dit seizoen nog zonder overwinning.

Sparta Rotterdam: Maduka Okoye 7.5, Dirk Abels 7, Bart Vriends 7, Michaël Heylen 6.5, Michael Pinto 6.5, Adil Auassar 6 (27. Emanuel Emegha ), Laros Duarte 7, Bryan Smeets 6 (84. Tom Beugelsdijk -), Vito van Crooij 6(71. Laurent Jans -), Sven Mijnans 6.5 (71. Mario Engels -) , Lennart Thy 6.5

Heracles Almelo: Koen Bucker 7, Noah Fadiga 6.5, Lucas Schoofs 6.5, Mats Knoester 6, Giacomo Quagliata 6.5, Orestis Kiomourtzoglou 6, Rai Vloet 6, Luca de La Torre 6, Nikolai Laursen 5.5 (67. Ismail Azzaoui 5), Sinan Bakis 5 (67. Delano Burgzorg 7), Bilal Basacikoglu 6 (86. Mohamed Amissi -)

Man of the match: Maduka Okoye