Bankzitter Boadu beleeft dramatische seizoenstart met Monaco

21 augustus 2021, 19:17

Myron Boadu maakte onlangs voor vele miljoenen de overstap van AZ naar AS Monaco. De Franse club wilde dit seizoen weer eens serieus meedoen om de titel, maar is het seizoen vooralsnog dramatisch gestart. Nadat het eerder slechts één punt overhield aan de eerste twee competitieduels, verloor het ook nog eens met 0-2 van Lens.

Boadu werd door trainer Niko Kovac op de bank gezet en moest het doen met een invalbeurt van een kleine dertig minuten. Hoewel Monaco wel degelijk het betere van het spel had, werd het nauwelijks gevaarlijk. Net na rust opende Lens de score door een doelpunt van Ignatius Ganago, maar tien minuten later leek Lens het alweer weg te geven.

Cheick Oumar Doucouré pakte namens de uitploeg namelijk een rode kaart. Met een man meer lukte het Monaco echter niet gevaarlijk voor het doel te worden en Boadu moest zich vooral redden in de kleine ruimte. Net voor tijd kwam ook Monaco nog met tien man te staan, nadat Aleksandr Golovin een rode prent incasseerde en diep in de blessuretijd werd het tot overmaat van ramp ook nog eens 0-2 door Simon Banza.

Zo is Monaco de competitie dramatisch begonnen en heeft het na drie wedstrijden nog altijd geen overwinning te pakken. De eerste voorronde van de Champions League won de Franse ploeg nog wel van Sparta Praag, maar afgelopen dinsdag werd de eerste wedstrijd van de volgende ronde van Shakhtar Donetsk met 0-1 verloren. Woensdag zullen Boadu en co dus flink aan de bak moeten om de seizoenstart niet helemaal in het water te laten lopen.