Van Bommel ontsnapt in Berlijn; Malen onderuit bij basisdebuut

21 augustus 2021, 17:30   Bijgewerkt: 21 augustus 2021, 17:38

Mark van Bommel heeft ook zijn tweede competitiewedstrijd met VfL Wolfsburg winnend afgesloten. Op bezoek bij Hertha BSC hadden Wout Weghorst en zijn ploeggenoten het erg lastig, maar werd een 1-0 achterstand in het laatste kwartier omgebogen. Dankzij de jonge Duitse aanvallers Ridle Baku en Lukas Nmecha won Wolfsburg met 1-2, waarmee de ploeg na twee duels zelfs koploper is.

Een reeks teleurstellende nederlagen in de voorbereiding, mogelijke diskwalificatie voor de DFB Pokal door een niet toegestane wissel... De start van Mark van Bommel bij zijn nieuwe club Wolfsburg gaat nog niet helemaal zoals gehoopt. Toch begon het vorige week wel goed aan de Bundesliga met een 1-0 overwinning op VfL Bochum. Dat resultaat moest een goed vervolg krijgen om de druk op de voormalig PSV-trainer te verminderen.

Toch leek het tegen Hertha BSC mis te gaan toen de ploeg na een uur spelen op 1-0 kwam. Verdediger John Brooks maaide in zijn eigen zestien te wild om zich heen en raakte daarbij niet de bal, maar wel de enkel van Dodi Lukebakio. De Belgische aanvaller ging zelf achter de daarop gegeven penalty staan en schoot hard en zuiver in de rechterbenedenhoek binnen.

Gelukkig voor Van Bommel begon de ommekeer een kwartier voor tijd dankzij Rilde Baku. De rappe vleugelaanvaller werd goed weggestoken door Oostenrijker Xaver Schlager en rondde knap af. Bij de winnende treffer was invaller Josip Brekalo belangrijk. De Kroaat was in de zestien van Hertha balvast en hield overzicht, waardoor hij de vrijstaande Lukas Nmecha kon bedienen. Die schoot Wolfsburg alsnog naar drie punten, waardoor het volgende week als koploper aan de topper tegen RB Leipzig begint.

SC Freiburg - Borussia Dortmund 2-1

Voor Donyell Malen is zijn basisdebuut voor Borussia Dortmund op een teleurstelling uitgelopen. Al na zes minuten had Vincenzo Grifo tegenstander SC Freiburg al op een verrassende 1-0 voorsprong gezet, wat ook de ruststand zou zijn. Malen zelf pakte in de eerste helft overigens nog een gele kaart, toen hij zijn arm in een duel naar achteren zwaaide en daarbij zijn tegenstander in het gezicht raakte.

Ook na rust was Freiburg al snel trefzeker, met Roland Sallai die de score namens zijn ploeg verdubbelde. Aan de andere kant slaagde Erling Haaland er niet in zijn ploeg op sleeptouw te nemen, waardoor ook de doelpunten uitbleven. De enige Dortmund-treffer was dan ook een eigen goal van Yannik Keitel. Zo ging Dortmund in de week van de verloren Super Cup (1-3) ook in de competitie onderuit.