Van Dijk draagt met prachtige crosspass bij aan zege Liverpool

21 augustus 2021, 15:28

Liverpool heeft zaterdagmiddag ook de tweede competitiewedstrijd van het seizoen omgezet in een overwinning. Op een volgepakt Anfield was de ploeg van trainer Jürgen Klopp met 2-0 te sterk voor Burnley. Liverpool mag zich dankzij de zege voor in elk geval een paar uur koploper van de Premier League noemen.

Liverpool begon het nieuwe seizoen in de Premier League vorige week met een 0-3 zege bij Norwich City. Tegen Burnley keerden The Reds terug op Anfield, dat voor het eerst sinds 529 tot de nok toe gevuld was. Niet Liverpool, maar de bezoekers uit Burnley stichtten het eerste gevaar in de voetbaltempel. Eerst hield Trent Alexander-Arnold een bal van de lijn, even later voorkwam Alisson Becker een tegendoelpunt.

Toch was het Liverpool dat al vroeg in de wedstrijd de leiding nam. Een voorzet van Kostas Tsimikas, oud-speler van Willem II, werd op waarde geschat door Diogo Jota. De Portugese aanvaller stond op de goede plek en liet met een kopbal Nick Pope-doelman kansloos. Kort daarna leek de thuisploeg ook op 2-0 te komen toen Mohamed Salah op aangeven van Harvey Elliott de bal in de lange hoek schoof. Na ingrijpen van de VAR werd het doelpunt echter afgekeurd vanwege buitenspel.

Ook Burnley zag een doelpunt afgekeurd worden. Dat gebeurde vroeg in de tweede helft, toen de grensrechter zijn vlag in de lucht stak op het moment dat Harvey Barnes scoorde. Liverpool hield in het vervolg van de tweede helft de 1-0 voorsprong eenvoudig vast en liep twintig minuten voor tijd uit naar 2-0. Virgil van Dijk zette de aanval met een fraaie crosspass op. Via Elliot en Trent Alexander-Arnold schoot Sadio Mané vervolgens raak.

Liverpool komt volgende week zaterdag opnieuw in actie in de Premier League. Dan speelt de ploeg van Klopp de kraker tegen Chelsea, dat zondag in actie komt tegen stadgenoot Arsenal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen