Berghuis tegen oude club: "FC Twente was niet geduldig genoeg"

21 augustus 2021, 12:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Steven Berghuis neemt het dit weekend met Ajax op tegen zijn oude club FC Twente. De aanvaller debuteerde in het betaalde voetbal voor de Tukkers, maar wist nooit onomstreden te worden in Enschede. Na een verhuurperiode aan VVV-Venlo, maakte hij de overstap naar AZ.

Co Adriaanse had vertrouwen in het talent, maar zijn opvolger Steve McClaren niet. Dat vertelt Michel Jansen, die destijds hoofd jeugdopleiding was, in gesprek met De Telegraaf. "Als Co langer trainer was gebleven bij FC Twente, was het met Steven bij ons wellicht heel anders gelopen. Een gevleugelde uitspraak van McClaren was: 'je wint geen titels met kids'. Die had niet veel oog voor jeugdspelers."

Het betekende dat Berghuis op jonge leeftijd vertrok, zonder dat hij ooit onomstreden was geworden in de Grolsch Veste. Jansen is de aanvaller blijven volgen tijdens zijn carrière. "Steven was een laatrijpe speler, maar heel begenadigd. Dat rauwe randje dat hij heeft, had hij bij ons in de jeugd ook al. Af en toe gaat bij hem wel eens het lampje uit. Maar daarin zie je, vind ik, ook zijn passie terug. Hij is een echte winnaar. De genialiteit en creativiteit om wedstrijden te beslissen liet hij als jeugdspeler al zien."

Het maakt de huidig technisch directeur van FC Emmen trots, maar ergens doet het ook pijn. Nooit heeft Berghuis echt zijn stempel kunnen drukken op FC Twente. "Later is daar intern wel over gesproken. Of we hem niet te vroeg hebben laten gaan. Ik heb het er ook wel eens met Steven zelf over gehad, waarom het er bij FC Twente niet is uitgekomen. Dan kom je erop uit dat het een kwestie van gebrek aan geduld van twee kanten was. Steven wilde sneller dan misschien mogelijk was. En de club was ook niet geduldig genoeg met hem. Als je allebei ongeduldig bent, dan gaat het niet goed", besluit Jansen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen