Mooi nieuws bij Fortuna: Rienstra maakt na hartproblemen rentree

20 augustus 2021, 23:14

Zeer mooi nieuws voor Fortuna Sittard-middenvelder Ben Rienstra. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen werden er bij hem serieuze hartproblemen geconstateerd, waardoor hij de trainingen permanent moest staken. Vrijdagavond tegen RC Genk (3-3) maakte hij in een vriendschappelijke wedstrijd zijn rentree.

De Limburgers oefenden tegen de Belgische ploeg van John van den Brom, omdat AZ het Eredivisie-duel uitgesteld heeft vanwege de Europese verplichtingen. In de in totaal 120 minuten durende wedstrijd kwam Rienstra een half uur in actie en dat is sneller dan vooraf werd gedacht. 'Hoe het hem weer bevallen was bleef nog even gissen, Rienstra wilde nog geen interviews geven', schreef De Limburger vrijdagavond over de comeback.

Lees ook: Rienstra na hartproblemen terug op trainingsveld

Fortuna Sittard maakte begin juli bekend dat Rienstra de komende tijd niet in actie zou komen. De club en speler namen geen enkel risico en besloten specialisten in te schakelen voor verder onderzoek. Gevreesd werd voor het einde van de carrière van Rienstra, maar de routinier staat weer op het trainingsveld en kan nu toewerken naar volledige fitheid.

Bij Fortuna Sittard maakten Mats Seuntjens, Samy Baghdadi en Geusens de doelpunten. Bij de Belgische opponent kwamen Carel Eiting en Cyriel Dessers in actie, Mike Trésor Ndayishimiye was niet van de partij vrijdagavond. Net als Fortuna Sittard is RC Genk dit weekend ook vrij in de Jupiler Pro League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen