Bosz onder druk bij Lyon-fans ondanks 'de link met Cruijff'

20 augustus 2021, 17:08

Peter Bosz (57) staat na twee duels bij de achterban al serieus onder druk bij Olympique Lyon. Vanuit de harde ken van de Franse club is vrijdag al een statement gekomen na een onrustige week, waarin Marcelo werd teruggezet naar het tweede elftal en bovendien werd slechts één punt gepakt in de eerste twee duels.

En dus is het bij een van de grootste clubs van Frankrijk al enigszins onrustig. De fans stonden langs het trainingsveld met een spandoek: 'Bougez-vous ou cassez-vous' stond erop te lezen. Kom in actie of ga weg, is de vrije vertaling van de slogan, die uit de kast werd getrokken vanwege de slechte seizoensstart. De club verloor deze zomer veel spelers en haalde daar vooralsnog maar weinig spelers voor terug.

Emerson Palmieri was deze week de eerste aankoop van Bosz, die ondanks het spandoek rustig blijft. Hij kan zich niet vinden in de tekst. "Voetbal begint namelijk met mentaliteit en inzet. Dat is de basis en daar heb ik de spelers aan herinnerd", sprak de Nederlander. "Het is niet eenvoudig om dat te veranderen in een groep. Pas als ze hard werken, zal talent de doorslag geven." Op basis van de training heeft Bosz voor het duel met Clermont van komend weekend 'een goed gevoel', zo gaf hij aan tijdens de persconferentie.

Deze week zag hij in een onderlinge 11vs11 namelijk wel de juiste mentaliteit bij zijn elftal. "De spelers hebben mijn boodschap begrepen", dacht Bosz, die over het afscheid van Marcelo niet te veel kwijt wilde. "Het is een beslissing van de club, maar ik sta er wel achter." Of aanwinst Emerson kan spelen zondag, is nog niet helemaal duidelijk.

Lees ook'Bosz grijpt in bij Lyon en neemt afscheid van basisklant Marcelo'

Bosz krijgt de tijd

Hoewel hij bij de fans al een beetje onder vuur begint te raken, is de clubleiding heel geduldig met Bosz. Dat stelt L'Equipe-journalist Hervé Penot tegenover de NOS althans. "Hij wordt door journalisten, het bestuur en fans niet verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten", legt hij uit. Wel wordt er in Frankrijk kritisch gekeken naar het waarom hij weinig aan kracht doet in de voorbereiding, waarop Lyon in de eerdere duels nog verloor.

Maar qua presentatie maakt Bosz in elk geval wél indruk. "De manier waarop hij praat, zijn filosofie en de link met Cruijff maken veel indruk hier", aldus Penot, die aangeeft dat de selectie van Lyon nog niet geweldig is. Vooral de achterhoede heeft nog flink wat impulsen nodig in zijn ogen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen