Feyenoord 'koning hoekschop', PSV slechtste van Eredivisie

Feyenoord 'koning hoekschop', PSV slechtste van Eredivisie

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

20 augustus 2021 – Standaardsituaties worden steeds belangrijker in het professionele voetbal. Zo nam Midtjylland onlangs een trainer aan die met zijn club was gedegradeerd, maar wel de beste cijfers met standaardsituaties kon overleggen. Het gebeurt dan ook steeds vaker dat trainers naast de vaste afspraken maken, ook daadwerkelijk trainen op corners en vrije trappen.

Afgelopen seizoen was er één team dat er met hoekschoppen letterlijk en figuurlijk met kop en schouders bovenuit stak. Feyenoord scoorde maar liefst twaalf doelpunten uit een corner, wat goed is voor een bizar hoog percentage van 6,3% van alle genomen hoekschoppen (191). Ook het huidige seizoen onder Arne Slot is Feyenoord dreigend met standaardsituaties, maar onder Dick Advocaat zat dat er dus al ingebakken.

Lees ook: Bijlow krijgt één duel schorsing, alle spelers fit

Ook Ajax was vrij succesvol vorig seizoen uit corners. Het staat op de vierde plek met elf doelpunten uit een hoekschop, maar het mocht er ook een stuk meer nemen dan Feyenoord (253). Met een percentage van 4,3% staat het nog wel onder het gedegradeerde VVV-Venlo en Heracles Almelo. Roger Schmidt heeft nog wel een duidelijk verbeterpuntje. Met drie goals uit bijna tweehonderd corners staat PSV stijf onderaan. Niemand scoorde procentueel gezien minder vaak dan PSV (1,5%).

gerelateerd