'RB Leipzig biedt Koeman en FC Barcelona oplossing voor Moriba'

20 augustus 2021, 16:27

Ronald Koeman haalde vrijdagmiddag tijdens de persconferentie hard uit naar de talentvolle Iliax Moriba (19). De middenvelder brak vorig seizoen door bij FC Barcelona, maar wil zijn tot in 2022 lopende contract vooralsnog niet verlengen. Mogelijk biedt RB Leipzig deze zomer nog uitkomst.

De Duitse club zou volgens El Mundo Deportivo hebben laten weten dat het Moriba graag deze zomer nog overneemt van de Catalanen. Voor FC Barcelona kan dat zeker uitkomst bieden: aan de ene kant voorkomt het op die manier namelijk een transfervrij vertrek van de middenvelder in de volgende zomer en bovendien kan het een financiële meevaller goed gebruiken gezien de penibele situatie.

Moriba, van wie door Koeman werd gesteld dat hij met zijn zaakwaarnemer te veel bezig zou zijn met geld in plaats van met voetbal, zou ook open staan voor een zomerdeal. Hoewel hij in de komende zomer een tekenbonus kan incasseren als hij transfervrij is, zou hij het niet zien zitten om een jaar op de tribune te zitten in Catalonië. Met een fraaie deal naar Duitsland kan hij er qua salaris flink op vooruit gaan ten opzichte van zijn huidige loon. 

Lees ook: Sneer Koeman naar toptalent: "Geloof meer in voetbal dan in geld"

FC Barcelona zou er rekening mee houden dat het boek definitief gesloten is rondom Moriba, waardoor een zomerse transfer voor alle partijen vermoedelijk de beste optie is. Alleen als hij zijn contract in Camp Nou alsnog zou verlengen, ligt er nog een toekomst voor de middenvelder bij FC Barcelona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen