Transfer Luuk de Jong naar PSV stap dichterbij

20 augustus 2021, 16:22

De situatie van Luuk de Jong bij Sevilla is weer een stukje complexer geworden. De Jong wordt al langer in verband gebracht met een vertrek uit Sevilla en nu heeft zijn club ook alvast een vervanger gehaald. De Jong was tweede spits achter Youssef En-Nesyri en met Rafa Mir heeft het nog een centrumspits binnengehaald. Dat zou voor PSV goed nieuws kunnen zijn, gezien het naar verluidt geïnteresseerd is in de diensten van De Jong.

Rafa Mir speelde in de jeugd bij Valencia en maakte in 2018 de overstap naar het Engelse Wolverhampton Wanderers. Daar kwam hij nooit tot een optreden in de hoofdmacht, maar toch is Sevilla bereid om ongeveer vijftien miljoen euro neer te tellen voor de spits. Op huurbasis scoorde hij voor Huesca 25 doelpunten in 57 wedstrijden.

Diverse media zoals Voetbal International en AS meldden al dat PSV geïnteresseerd is in Luuk de Jong. Daar moet hij de concurrentie aangaan met Eran Zahavi. PSV moest echter geduld hebben, omdat Sevilla eerst zelf nog wat moest doen op de transfermarkt, hetgeen nu gebeurd is. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat PSV de gesprekken met Sevilla snel heropent.

Lees ook: 'PSV zet na vertrek Malen vol in op komst Luuk de Jong'

De Jong stond eerder van 2014 tot 2019 onder contract in Eindhoven. Destijds maakte hij 116 goals in 211 wedstrijden. Na zijn overstap naar Sevilla pendelde de spits tussen bank en basis. Zijn absolute hoogtepunt was ruim een jaar geleden, toen hij Sevilla naar de Europa League-winst schoot, door te scoren in de halve finale en de finale van dat toernooi.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen