Unnerstall gaat in op gedrag oud-ploeggenoot Ihattaren

20 augustus 2021, 15:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De tijd begint te dringen voor Mohamed Ihattaren. De creatieve speler is niet meer welkom bij de selectie van Roger Schmidt en traint dus apart, maar heeft nog altijd geen nieuwe club gevonden. Zijn oud-ploeggenoot Lars Unnerstall, momenteel uitgeleend aan FC Twente, denkt dan ook dat het verstandig is om verder te kijken voor Ihattaren.

In een interview met Voetbal International gaat hij verder in op de mismatch tussen Ihattaren en Roger Schmidt. "Er waren wel meerdere jongens die even moesten wennen, maar ach. Mo is Mo. Het is een uitstekende voetballer en een topgast. Als hij die bal had, stond ik echt te genieten, maar het draait niet alleen om aanvallen in het moderne voetbal."

Daarom had Ihattaren zich volgens de doelman ook beter wat flexibeler op kunnen stellen. "Als de trainer zegt: 'We gaan zo spelen' en je doet het niet, dan speel je niet. En het is dan misschien beter om een andere club te zoeken." Daarnaast erkent hij dat Ihattaren niet altijd even gemotiveerd overkwam. "Aan Mo kun je het op de training meteen aflezen. Heeft hij er zin in, of had hij beter binnen kunnen blijven?"

Lees ook: Boodschap aan Ihattaren: "Kijk eens naar arbeid van Madueke"

"Dat is niet goed, iemand als Mario Götze is daar veel professioneler in. Die heeft ook echt wel eens een mindere dag, maar het minste wat je kunt doen is arbeid leveren. Niet nadenken, maar rennen. Dat is voor Duitsers misschien toch wat makkelijker dan voor Nederlanders." Zelf is Unnerstall inmiddels de eerste doelman van FC Twente. Afgelopen weekend verloor hij met 2-1 van Fortuna Sittard. Komende zondag staat een duel met landskampioen Ajax op het programma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen