Done deal: Ødegaard maakt miljoenenstap naar Arsenal

20 augustus 2021, 10:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Martin Ødegaard vervolgt zijn loopbaan definitief in Londen. De 22-jarige Noor speelde afgelopen seizoen al op huurbasis voor Arsenal en heeft zijn verblijf daar nu verlengd. Arsenal zou een bedrag van rond de veertig miljoen euro hebben neergelegd voor de komst van het voormalig Real Madrid-wonderkind.

Arsenal bevestigt de transfer op de eigen clubkanalen. Ødegaard tekent een contract tot de zomer van 2026 en gaat spelen met rugnummer acht. Afgelopen haljaar speelde de middenvelder al op huurbasis in de Premier League. Ødegaard wilde deze zomer voor zijn kans gaan in Madrid, maar dat bleek uiteindelijk niet mogelijk. Daarom koos hij eieren voor zijn geld.

De jonge spelmaker, die in het verleden op huurbasis voor SC Heerenveen en Vitesse speelde, was vanaf januari in veertien Premier League-optredens goed voor één treffer en twee assists. Bij Arsenal zal hij zich willen ontwikkelen tot een van de beste middenvelders van Engeland. Komende september hoopt hij bovendien het Nederlands elftal een sta-in-de-weg te zijn richting een WK-ticket.

Ødegaard tekende in 2015 een contract bij Real Madrid. Het jeugdproduct van het Noorse Stromsgodset gold als een van de allergrootste talenten ter wereld. Een doorbraak in Madrid bleef echter uit. In totaal kwam zijn teller op elf optredens in de hoofdmacht te staan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen