Danjuma droomt van Oranje: "Ga niet tot mijn 30ste wachten"

20 augustus 2021, 09:02

Arnaut Danjuma heeft zijn droomtransfer te pakken. Donderdagmiddag rondde de buitenspeler zijn transfer van Bournemouth naar Villarreal af. De Spaanse subtopper, afgelopen seizoen de winnaar van de Europa League, telde rond de twintig miljoen euro neer voor de linksbuiten. Danjuma hoopt zich weer in de kijker van Oranje te kunnen spelen.

Zijn stap naar La Liga is er een om op de lijst van Louis van Gaal te komen. "Ik heb, denk ik, een grotere kans om weer te worden opgeroepen voor het Nederlands elftal als ik me bij Villarreal laat gelden. Dat is zeker een doelstelling", vertelt Danjuma in gesprek met de NOS. De teller staat nog altijd pas op twee interlands. In 2018 debuteerde hij onder Ronald Koeman, maar na degradatie naar de Championship bleef een nieuwe uitverkiezing uit.

Ook de Nigeriaanse nationale ploeg aast op de aanvaller, maar voorlopig zet hij zijn zinnen op Oranje. "Ik heb altijd bewust voor het Nederlands elftal gekozen en ik zou heel graag weer voor Oranje willen uitkomen. Maar ik kan natuurlijk niet tot mijn dertigste daarmee wachten. Ik wil namelijk ook heel graag als international voetballen en een groot wereldtoernooi meemaken. Als dat ergens niet kan, dan moet je je geluk elders gaan zoeken, denk ik."

Lees ook: Danjuma rondt transfer af en gaat Champions League in

Danjuma is blij met de kans van Villarreal. "Er was al langere tijd interesse. Villarreal heeft vertrouwen en mij en een goed plan, dat vind ik belangrijk. Ik houd van mensen die dromen." Het transferbedrag brengt volgens Danjuma druk met zich mee. "Dat is altijd zo. Het is een blijk van waardering. Voor mij maakt het me erg trots."

Bournemouth betaalde in 2019 liefst zestien miljoen euro aan Club Brugge, maar in de Premier League bleek de aanvaller wegens blessureleed geen aanwinst. Afgelopen seizoen groeide hij uit tot een van de beste aanvallers van de competitie. Met vijftien treffers en negen assists was hij van onschatbare waarde.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen