Pedro rondt zeldzaam pikante transfer af en verkast binnen Rome

19 augustus 2021, 13:57

Pedro laat AS Roma transfervrij achter zich en gaat aan de slag bij stadgenoot SS Lazio. Het is voor de eerste keer sinds 1985 dat een speler een directe stap maakt tussen de twee aartsrivalen. Pedro gaat bij Lazio opnieuw samenwerken met trainer Maurizio Sarri.

De 34-jarige Pedro kwam niet voor in de plannen van José Mourinho, die deze zomer is begonnen aan zijn avontuur bij Roma. Door het torenhoge salaris besloot de club de aanvaller transfervrij te laten vertrekken en daar heeft Lazio dus van geprofiteerd. De club heeft weinig financiële mogelijkheden en hoeft nu geen transfersom te betalen.

In 1985 maakte doelman Astutillo Malgioglio ook de stap van Roma naar Lazio. Daarna maakte geen enkele speler direct de overstap tussen de twee grootmachten uit de hoofdstad. Er zijn wel spelers die in de tussentijd voor beide clubs uitkwamen, maar zij waren tussendoor allemaal actief bij een andere club. Pedro krijgt bij Lazio rugnummer negen.

De 65-voudig international van Spanje stond een seizoen onder contract bij Roma, dat het Stadio Olimpico deelt met Lazio. Eerder stond de op Tenerife geboren Spanjaard onder contract bij FC Barcelona en Chelsea. In Londen werkte hij samen met Sarri, die inmiddels voor de groep staat bij Lazio.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen