Brazilië
0 – 0
Zuid-Korea

Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Kjaer blikt terug op situatie Eriksen: "Ik ben geen held"

Kjaer blikt terug op situatie Eriksen: "Ik ben geen held"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

19 augustus 2021 – Simon Kjaer heeft voor de eerste keer uitgebreid gereageerd op het hectische EK. De aanvoerder van Denemarken heeft een bizarre zomer achter de rug nadat ploeggenoot Christian Eriksen in de wedstrijd tegen Finland een hartaanval kreeg. Kjaer schoot zijn landgenoot meteen te hulp en gelukkig liep alles goed af.

"Het was eigenlijk een historische dag voor alle Denen. De eerste wedstrijd van het EK in ons eigen stadion", vertelt Kjaer in gesprek met het Italiaanse medium Corriere della Sera. "Toen dit gebeurde, bleven ik en mijn teamgenoten helder. Dit was teamwork, we zouden het ook hebben gedaan als het om een tegenstander ging. Ik ben geen held, ik deed wat ik moest doen zonder daar bij na te denken. Iedereen zou het zo gedaan hebben."

Kjaer ondersteunde op het veld de medische staf en stond even later klaar voor de vriendin van Eriksen. Uiteindelijk werd de wedstrijd hervat en won Finland met 0-1. Denemarken haalde wel de halve finale van het EK. "Het enige dat nu belangrijk is, is dat Christian in orde is. Ik handelde instinctief en deed automatisch wat ik moest doen. Het was de eerste keer dat ik zoiets meemaakte en ik heb ook de laatste keer."

Eriksen moest het EK als vanzelfsprekend staken, maar heeft zijn gezicht inmiddels weer laten zien bij zijn club Internazionale. De middenvelder heeft een defibrillator gekregen en mag daarmee niet in de Serie A spelen. Onderzoek moet gaan uitwijzen of het verstandig is om überhaupt door te gaan met voetballen. Eriksen staat tot medio 2024 onder contract bij Inter en speelde eerder bij Ajax en Tottenham Hotspur. Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd