Sneijder lyrisch over trainer Benfica: "Hij maakt de wedstrijd dood"

19 augustus 2021, 10:32

Wesley Sneijder was na afloop van de wedstrijd tussen Benfica en PSV zeer te spreken over een actie van Jorge Jesus. De trainer van Benfica wisselde in de tweede helft namelijk vier keer kort achter elkaar. Niet bepaald een sportieve zet, maar volgens Sneijder wel een slimme manier om de wedstrijd over de streep te trekken.

Jesus wisselde tussen de 71e en 73e minuut liefst vier keer en dat kwam het tempo van de wedstrijd niet ten goede. "Dit vond ik echt mooi om te zien", aldus Sneijder bij RTL7. "Op een gegeven moment wisselt hij vier keer, dat heeft volgens mij vijf of zes minuten geduurd. Dat was in een fase dat PSV dominant was en aan het drukken was. Hij maakt op dat moment gewoon het hele spel dood en haalt het tempo uit de wedstrijd. Je ziet de scheidsrechter denken wat ie nou aan het doen is. Dat is echt slim."

Jan Boskamp is het eens met de lezing van Sneijder. PSV was in de tweede helft een stuk sterker dan Benfica en leek na de aansluitingstreffer van Cody Gakpo hard op weg naar de gelijkmaker. Mede door de vele wissels van Jesus viel dat doelpunt niet. "Hij ziet dat ze ondersteboven worden gespeeld. Vroeger kon je dit met een of twee wissels doen. Nu kun je gewoon vier keer wisselen, dat speelt ook mee in deze wedstrijd. Dit is ook de taak van een trainer."

PSV ging in Lissabon met 2-1 onderuit tegen de Portugese topclub. In het eerste bedrijf waren Rafa Silva en Julian Weigl verantwoordelijk voor de 2-0 ruststand. Na de thee maakte Gakpo de wedstrijd weer spannend, maar een gelijkmaker zat er niet meer in voor PSV. De Eindhovenaren krijgen dinsdag (21.00 uur) in het eigen Philips Stadion de kans om alsnog de groepsfase van de Champions League te bereiken. Dan moet er in ieder geval wel gewonnen worden van Benfica.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen