Jansen houdt vertrouwen in AZ en verklaart rentree Koopmeiners

19 augustus 2021, 08:05

Pascal Jansen denkt dat de Europa League nog altijd in zicht is voor zijn AZ. De Alkmaarders verloren woensdagavond met 2-0 op bezoek bij Celtic, maar dat was zeker niet nodig geweest. De ploeg van Jansen kreeg grote kansen in Glasgow, waar doelman Joe Hart echter de nul hield namens de Schotten.

"In Alkmaar moeten we er volgende week voor zorgen dat we wel die eerste goal maken", vertelde Jansen na afloop in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dan wordt het nog spannend. Met deze 2-0 stand terwijl uitdoelpunten niet meer dubbel tellen kan je zeggen dat het nu echt rust is. We hebben ook kunnen laten zien dat we onder die druk uit hebben kunnen spelen. Maar ik had natuurlijk liever gezien dat het 1-0 was gebleven."

Teun Koopmeiners keerde tegen Celtic terug in de basis van AZ. Jansen hield zijn aanvoerder afgelopen weekend op bezoek bij RKC Waalwijk (1-0 nederlaag) nog op de bank omdat hij teveel bezig zou zijn met een mogelijke transfer. "Maar ik heb gekeken naar wat wij als team nodig hebben en wat we tegen RKC hebben gebracht. Zo heb ik besloten dat ik Koopmeiners en ook Midtsjø nodig had. Teun is fitter dan Midtsjø, dat hebben we vandaag ook kunnen zien."

AZ kreeg op Celtic Park grote kansen, maar onder meer Vangelis Pavlidis en Thijs Oosting konden Hart niet verschalken. Aan de andere kant opende Kyogo Furuhashi de score wel namens Celtic en in de tweede helft zette Timo Letschert de Schotse topclub onbedoeld op 2-0. Volgende week donderdag staat de return in Alkmaar op het programma. In het AFAS Stadion wordt om 20.15 uur afgetrapt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen