Rienstra na hartproblemen terug op trainingsveld

Rienstra na hartproblemen terug op trainingsveld

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

18 augustus 2021 – Ben Rienstra is weer aangesloten bij de selectie van Fortuna Sittard nadat er tijdens de voorbereiding op het seizoen een hartafwijking bij hem werd geconstateerd. De 31-jarige middenvelder werd de voorbije periode aan vervolgonderzoeken onderworpen en heeft nu groen licht gekregen om zijn terugkeer op het voetbalveld te maken.

'Ben heeft de voorbereiding moeten missen in verband met noodzakelijke vervolgonderzoeken. Inmiddels zijn deze afgerond en heeft Ben van de medisch specialist groen licht gekregen om weer aan te sluiten bij de selectie. De specialisten op de club en extern zullen de situatie blijven monitoren. Ben wil iedereen bedanken voor de geboden rust en steun in de afgelopen periode en kijkt uit naar de terugkeer op het veld', meldt de Limburgse club.

Fortuna maakte begin juli bekend dat Rienstra de komende tijd niet in actie zou komen. De club en speler namen geen enkel risico en besloten specialisten in te schakelen voor verder onderzoek. Gevreesd werd voor het einde van de carrière van Rienstra, maar de routinier staat weer op het trainingsveld en kan nu toewerken naar volledige fitheid.

"Fantastisch, in eerste instantie natuurlijk voor Ben zelf, maar ook voor Fortuna", reageert trainer Sjors Ultee bij De Limburger op het nieuws. "We gaan hem zo goed en zo snel als mogelijk weer terug brengen. Maar Ben heeft natuurlijk toch een tijdje weinig gedaan en we hebben er niks aan als hij dadelijk zijn hamstring afscheurt omdat we te snel willen."

gerelateerd