Jansen verandert van gedachten: Koopmeiners nu wel in de basis

18 augustus 2021, 19:39   Bijgewerkt: 18 augustus 2021, 20:06

Pascal Jansen heeft de opstelling van AZ voor de uitwedstrijd tegen Celtic in de play-offs van de Europa League bekendgemaakt. De veelbesproken Teun Koopmeiners heeft een basisplaats bij de Alkmaarders. Jansen hield de aanvoerder afgelopen weekend bij de Eredivisie-start nog buiten zijn basiself.

Koopmeiners nam tegen RKC Waalwijk plaats op de bank omdat Jansen alleen spelers wilde opstellen die met hun gedachten volledig bij AZ zijn. De 23-jarige middenvelder aast, zoals bekend, op een transfer. Als invaller kwam Koopmeiners nog wel aan de bak tegen RKC, maar ook hij kon niet voorkomen dat de Alkmaarders de seizoensopener met 1-0 verloren.

Voor Fredrik Midtsjø is er woensdagavond eveneens een basisplaats bij AZ. De Noorse middenvelder was afgelopen weekend nog niet fit genoeg om te starten en kreeg als invaller een kwartier speeltijd. Verder heeft Jansen zijn opstelling op nog één plek gewijzigd: Vangelis Pavlidis speelt in plaats van Jesper Karlsson. De Zweedse aanvaller is geschorst.

De wedstrijd tussen Celtic en AZ is woensdagavond niet op een Nederlandse televisiezender te zien. De Schotse club, die rechterhouder is, heeft er namelijk voor gekozen om de wedstrijd online tegen betaling aan te bieden. De aftrap van de ontmoeting in Glasgow vindt plaats om 20.45 uur.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen