Hoge verwachtingen rond Zirkzee: "Hij wordt een kopietje van Lang"

18 augustus 2021, 16:55

Aad de Mos is ervan overtuigd dat Joshua Zirkzee het gaat redden in België. De twintigjarige spits van RSC Anderlecht wordt door de trainer in ruste vergeleken met Noa Lang, die in dienst van Club Brugge is uitgegroeid tot één van de beste spelers van de Belgische competitie.

Zirkzee wordt dit seizoen door Bayern München verhuurd aan Anderlecht. Afgelopen weekend schoot hij zijn tijdelijke club met twee doelpunten naar een 1-2 zege tegen Cercle Brugge. Een flinke opsteker voor de jeugdinternational, die na een lastige periode bij Bayern en een mislukt avontuur bij Parma zijn potentie wil waarmaken.

"Over zijn talent bestaat geen twijfel. Je komt heus niet door de scouting van Bayern München als je niet de kwaliteiten hebt om het aan de top te maken", zegt De Mos tegenover Het Laatste Nieuws. "In die wedstrijden dat hij aan de zijde van Lewandowski speelde, maakt hij ook z'n goals, hoor. Hij moet nu vooral vlieguren maken. Zirkzee wordt bij Anderlecht een kopietje van Noa Lang bij Club Brugge."

Ook Youri Mulder verwacht veel van Zirkzee. "Zirkzee is een pure midvoor en dat zie je niet meer zo vaak. Aanspeelbaar, een goed postuur, hij kan koppen. En hij maakt goals. Toen Ajax vorige winter Haller kocht voor 22 miljoen, vond ik dat ze Zirkzee moesten nemen. Nu pas komt hij weer op stoom - hij is iemand voor de toekomst."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen