AZ baalt: 'Zo'n affiche verdient het om uitgezonden te worden'

18 augustus 2021, 16:31   Bijgewerkt: 18 augustus 2021, 16:37

AZ baalt als een stekker dat de heenwedstrijd tegen Celtic in de play-offs van de Europa League niet op een Nederlandse televisiezender te zien zal zijn. De Schotse grootmacht, die rechterhouder is, heeft ervoor gekozen om de wedstrijd zelf online tegen betaling aan te bieden.

'AZ vindt het buitengewoon teleurstellend dat geen enkele Nederlandse broadcaster de rechten, die in deze ronde bij de thuisspelende club ligt, heeft weten te bemachtigen. Zo'n affiche, dat bovendien van enorm belang is voor het Nederlands voetbal, verdient het om uitgezonden te worden', luidt het statement van AZ.

Lees ookKraker AZ niet live bij ESPN door tegenwerking Celtic

ESPN heeft een poging gewaagd om de uitzendrechten binnen te halen, maar kwam niet tot een vergelijk met Celtic. In de kwalificatiewedstrijden van de Europa en Conference League is de thuisspelende club de rechtenhouder. 'Voor AZ onduidelijke redenen zijn de rechtenhouder en Nederlandse broadcasters niet tot elkaar gekomen.'

AZ en Celtic nemen het woensdagavond vanaf 20.45 uur tegen elkaar op. Het duel wordt een dag eerder dan de andere Europa League-affiches gespeeld omdat er anders twee wedstrijden tegelijkertijd plaats zouden vinden in Glasgow. Rangers FC neemt het in de play-offs op tegen Alashkert uit Azerbeidzjan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen