Pelupessy beleefde bizar debuut: "Echt, als een bokser"

Pelupessy beleefde bizar debuut: "Echt, als een bokser"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

18 augustus 2021 – Joey Pelupessy beleefde een bijzonder debuut bij het Turkse Giresunspor. De nieuwe ploeg van de voormalig FC Twente- en Heracles Almelo-speler speelde de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Galatasaray. Daar was Pelupessy getuige van de kopstoot van Marcão, die de wereld over ging. 

Marcão ontving een rode kaart na een kopstoot op zijn eigen ploeggenoot Kerem Aktürkoglu. Pelupessy dacht in eerste instantie nog dat de Braziliaan op hem af kwam. "Ik weet niet wat er voorgevallen is. Ik zie de verdediger woedend op me af lopen, zijn ogen spuwden vuur. Ik dacht: wat gaat hij doen?", blikte de middenvelder terug in gesprek met Tubantia. "Dat hij naar zijn eigen ploeggenoot zou gaan, zag ik niet aankomen", vervolgde hij. "Hij gaf een kopstoot en probeerde hem nog twee keer te stompen. Echt, als een bokser. Ik probeerde het te sussen. Dit heb ik nog nooit mee gemaakt."

Achteraf kan de Almeloër er wel om lachen. Hij concludeert dat dergelijke incidenten onderdeel zijn van een avontuur in Turkije. "Zo zie ik dit wel echt. Ik was in mei in gesprek met Heracles en Groningen. Ik twijfelde en gaf aan dat ik nog graag een keer naar het buitenland zou willen. Toen kwam dit voorbij en heb ik alles afgewogen. Wil ik naar Turkije? Het is het hoogste niveau en de voorwaarden zijn goed, daar wil ik niet om liegen. Met mijn vader ben ik twee dagen hierheen gegaan om alles te bekijken. Toen is het een ja geworden."

Pelupessy speelde 119 officiële duels voor Heracles Almelo voor hij in 2018 de Eredivisie verruilde voor Sheffield Wednesday. Na drie seizoenen in Engeland kon hij deze zomer terugkeren naar Nederland, maar viel zijn keuze dus op een avontuur in Turkije. 

Lees ook: Knokken: speler Galatasaray geeft kopstoot aan ploeggenoot

Reacties

gerelateerd