Anderlecht-coach Kompany looft 'modern voetbal' van Vitesse

18 augustus 2021, 12:57

Anderlecht-trainer Vincent Kompany is op zijn hoede voor Vitesse. De Belg is onder de indruk van het 'moderne voetbal' van de Nederlandse ploeg en verwacht dan ook een pittige opgave voor zijn eigen club.

"Vitesse is een ploeg die de topvier heeft gehaald in Nederland en is daarmee zeker niet minder dan onze topvier", werd de trainer van de Belgische nummer vier van vorig seizoen geciteerd door De Telegraaf-verslaggever Jeroen Kapteijns. "Het had op zich een groepsfasewedstrijd kunnen zijn, maar het speelt zich af in de kwalificatiefase."

Kompany heeft zijn aanstaande tegenstander bestudeerd en was daarbij onder de indruk. "Ik heb een ploeg gezien met veel pressing, die behoorlijk agressief is en veel diepte in zijn spel heeft. Het is ook een ploeg die uitstraalt wat de achtergrond van de trainer is: een Red Bull-achtergrond (Thomas Letsch was eerder werkzaam bij RB Salzburg, red.). Vitesse laat modern voetbal zien."

Zirkzee 

Sinds enkele weken kan Kompany in zijn selectie beschikken over Nederlander Joshua Zirkzee. De spits wordt dit seizoen gehuurd van Bayern München en doet het vooralsnog naar behoren. "Hij is een twintigjarige speler die ons enorm veel kan bieden, maar waar ik niet alle druk bij wil leggen. Josh is nog een talent, maar natuurlijk ziet iedereen dat hij een unieke bijdrage kan leveren."

De heenwedstrijd tussen Anderlecht en Vitesse staat donderdagavond om 20.00 uur op het programma. Waar de Arnhemmers in de vorige ronde met moeite Dundalk wisten uit te schakelen, waren de Belgen over twee wedstrijden te sterk voor het Albanese KF Laci (0-3 en 2-1).

Lees ook: Vitesse brengt goed nieuws voor duel met Anderlecht

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen