Trauner lacht om bijnaam: "Weet niet precies wat het betekent"

Trauner lacht om bijnaam: "Weet niet precies wat het betekent"

18 augustus 2021 – Gernot Trauner heeft in zijn korte tijd bij Feyenoord al een uitstekende indruk achtergelaten. De verdediger is sterk aan de bal, maar gaat ook elk duel met volle overtuiging aan. Bij zijn ploeggenoten leverde dat hem al de bijnaam 'kale kletser' op. "Ik weet niet precies wat het betekent, maar ik denk dat het iets met mijn haar te maken heeft", lachte de kale Oostenrijker.

Pas drie weken is Trauner speler van Feyenoord, al is dat aan zijn spel niet af te zien. "Mijn teamgenoten hebben me veel geholpen, dat heeft het makkelijk gemaakt", verklaarde hij tegenover het clubkanaal. "Ik ben gewend aan deze manier van spelen en voel me er comfortabel bij. Dat maakt  het ook een stuk makkelijker. Ik hoop dat we op deze voet door kunnen gaan. We kunnen nog steeds beter, maar de eerste indrukken zijn goed."

Dat geldt ook voor de eerste optredens van Trauner zelf, die daarmee op veel lof kon rekenen. "Dat is natuurlijk mooi voor mij, maar ik denk dat de teamprestatie op het veld belangrijk is. Dat maakt het altijd makkelijker om zelf ook een goed optreden neer te zetten. Ik ben er blij mee, maar ik wil nog beter. Het belangrijkste is de nul houden, dat is altijd belangrijk voor een verdediger."

Donderdagavond om 20.00 uur mag Trauner het opnieuw laten zien in het belangrijke Europese duel tegen IF Elfsborg. "De volgende en laatste stap richting de groepsfase", weet de Oostenrijker. "We spelen thuis, dus we moeten voor een goede start gaan. Ik hoop dat we met de supporters achter ons een goede uitgangspositie neer kunnen zetten. Ik denk dat we op de goede weg zijn. We moeten zo door blijven gaan en dan zien waar het ons brengt."

gerelateerd