Vermoedelijke opstelling PSV: Teze overtuigt Schmidt

18 augustus 2021, 07:30   Bijgewerkt: 18 augustus 2021, 07:48

Met het oog op de belangrijke eerste wedstrijd tegen Benfica gaf Roger Schmidt afgelopen weekend liefst zeven spelers rust. In Portugal keren zes van hen terug in de basis. Alleen nieuwkomer Phillipp Mwene zal opnieuw op de bank plaats moeten nemen.  

Na het vertrek van Denzel Dumfries naar Inter concureert Mwene - overgekomen van FSV Mainz - met Jordan Teze om de rechtsbackpositie. Bij de overtuigende zeges op Galatasaray (uit en thuis), Ajax en FC Midtjylland (thuis) kreeg de Oostenrijker nog de voorkeur. Nadat hij net als anderen de afgelopen week rust kreeg, keert hij naar verwachting van het Algemeen Dagblad echter niet terug. Teze zal zodoende een sterke defensie gaan vormen met André Ramalho, Olivier Boscagli en Philipp Max.

Wie wel terugkeert, is aanvoerder Marco van Ginkel. De middenvelder zat tegen Midtjylland al op de bank en was er in de Eredivisiestart tegen Heracles Almelo helemaal niet bij. "Ik kan wel op kunstgras spelen, maar ik houd er niet van", legde hij dinsdag uit op de persconferentie. Ten koste van Davy Pröpper neemt hij op het middenveld weer plaats naast Ibrahim Sangaré. Ook de succesvolle voorhoede met Noni Madueke, Mario Götze, Cody Gakpo en Eran Zahavi is weer in ere hersteld.

PSV begint het tweeluik tegen Benfica vanavond om 21.00 uur met de uitwedstrijd, waarna het volgende week dinsdag de return in Eindhoven speelt. De twee wedstrijden zullen bepalen welk van de twee ploegen de groepsfase van de Champions League instroomt en wie veroordeeld is tot de Europa League. 

Vermoedelijke opstelling PSV: Drommel; Teze, Ramalho, Boscagli, Max; Sangaré, Van Ginkel; Madueke, Götze, Gakpo; Zahavi

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen