Van Ginkel fit aan de aftrap: "Ben nu klaar voor Benfica"

17 augustus 2021, 23:48

PSV kan tegen Benfica gewoon beschikken over aanvoerder Marco van Ginkel. De middenvelder ontbrak in de basiself van de vorige twee wedstrijden, maar dat was uit voorzorg. Om die reden zal hij woensdagavond volledig fit aan de aftrap verschijnen.

Twee wedstrijden kreeg Van Ginkel de tijd om fit te worden voor de belangrijke eerste wedstrijd tegen Benfica. Tegen FC Midtjylland werd hij vorige week gespaard en deed hij alleen als invaller het laatste kwartier mee. Op het kunstgras van Heracles was hij helemaal niet van de partij. "Ik kan wel op kunstgras spelen, maar ik houd er niet van", werd Van Ginkel geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "In overleg met de staf heb ik ervoor gekozen om geen risico's te nemen. Ik voel me nu goed, heb in het weekend lekker getraind en ben klaar voor Benfica."

Het belang van het tweeluik, waarin deelname aan de groepsfase van de Champions League op het spel staat, is voor iedereen duidelijk. "Het is een grote wedstrijd voor het hele team en de club", weet ook Van Ginkel. "Ik denk ook dat het een mooie wedstrijd wordt: zij houden van aanvallen en wij ook. Ze hebben een systeem met aanvallende spelers, maar wij kunnen altijd scoren. En we hebben de laatste duels laten zien dat we georganiseerd kunnen spelen."

De favorietenrol wilde Van Ginkel niet opeisen, maar het zelfvertrouwen bij PSV is wel groot. "Ik voel veel vertrouwen in de groep. We zijn goed begonnen aan dit seizoen en hebben al onze wedstrijden gewonnen. De mix is goed: we hebben een paar ervaren jongens en een paar grote talenten." Daarmee zal PSV woensdag om 21.00 uur een goed resultaat moeten neerzetten op bezoek bij Benfica. Volgende week dinsdag wacht vervolgens de return in Eindhoven. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen