Paal staat heldenrol Boadu tegen Shakhtar in de weg

17 augustus 2021, 22:50

AS Monaco heeft de eerste wedstrijd in het tweeluik tegen Shakhtar Donetsk dinsdagavond met 0-1 verloren. Myron Boadu deed het laatste kwartier mee, maar kon in die korte tijd het verschil niet meer maken. De aanvaller was wel erg dichtbij, maar de paal stond een heldenrol in de weg.

Boadu zal met een dubbel gevoel terugkijken op zijn start bij AS Monaco. Dat de aanvaller direct het vertrouwen krijgt en in beide Ligue 1-wedstrijden aan de aftrap stond, moet hem goed doen. Dat vertrouwen betaalde hij echter nog niet uit. Met name de gemiste kansen tijdens zijn officiële debuut kwamen Boadu al direct op veel kritiek te staan. Ruimte om de critici de mond te snoeren was er vanavond niet direct; de voormalig AZ-speler begon op de bank.

Vanaf daar zag hij hoe de Braziliaanse aanvaller Pedrinho zich knap door de Monaco-verdediging heen wist te wringen en in een één op één met doelman Radoslaw Majecki voor de openingstreffer zorgde. Pas in de 67e minuut kwam Boadu binnen de lijnen en kreeg hij de kans om die score te veranderen. Dat lukte hem nog bijna: Boadu werd in de zestien aangespeeld, legde de bal klaar voor zijn rechter en mikte op de korte hoek. De keeper kon er niet bij, maar dat hoefde ook niet; het schot raakte de paal.

Dichterbij dan dat zou Monaco niet meer komen. Zodoende zette Shakhtar, bij wie ook oud-Ajacied Lassina Traoré meedeed, een eerste stap richting de groepsfase van de Champions League. In Oekraïne zullen Boadu en zijn ploeggenoten dat moeten rechtzetten. Overigens tellen uitdoelpunten daarbij niet langer dubbel.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen