Malen grijpt naast Super Cup door fenomenale Lewandowski

17 augustus 2021, 22:27

Bayern München heeft voor de negende keer in de clubhistorie beslag gelegd op de Duitse Super Cup. De landskampioen won dinsdagavond met 1-3 van bekerwinnaar Borussia Dortmund, bij wie Donyell Malen een halfuur meedeed. De hoofdrol werd echter opgeëist door wie anders dan Robert Lewandowski.

Al voor de wedstrijd begon was het een bijzondere avond voor Lewandowski. Hij en zijn teamgenoten herdachten de deze week overleden Bayern-legende Gerd Müller. Vorig seizoen toonde de Pool nog veel respect voor de topscorer aller tijden van de club toen hij zijn record van veertig doelpunten in één Bundesliga-seizoen wist te verbreken. Diezelfde Lewandowski zou zich ook vandaag weer laten gelden voor Bayern.

Na een eerste helft waarin beide ploegen gevaarlijk konden worden, was het toch weer Lewandowski die Der Rekordmeister met een fenomenale kopbal op 0-1 zette. Eerder had de ploeg al een aantal kansen op de openingstreffer, maar moest ook Manuel Neuer enkele keren in actie komen. De doelman werd zelfs één keer geklopt door het pas zestienjarige toptalent Youssoufa Moukoko, maar de grensrechter had daarbij buitenspel geconstateerd.

Al kort na rust leek het niet meer mis te kunnen gaan voor Bayern. Nadat het kinderlijk eenvoudig door de defensie van Dortmund heen kon combineren, was het uiteindelijk Thomas Müller die op aangeven van Lewandowski voor de 0-2 kon tekenen. Aanvoerder Marco Reus schoot Die Schwarzgelben na een uur spelen echter terug in de wedstrijd met een heerlijke knal in de kruising. Donyell Malen, die opnieuw op de bank was begonnen, was op dat moment net ingevallen.

Toch was het een kwartier voor tijd opnieuw Lewandowski die de wedstrijd definitief in het slot gooide. De Pool kwam één op één tegenover de keeper te staan en faalde wederom niet. Zo werd het opnieuw de wedstrijd van Lewandowski, die in tegenstelling tot de topspits aan de andere kant Erling Haaland zijn ploeg wel op sleeptouw kon nemen. In de slotfase kreeg de spits nog een meer dan verdiende publiekswissel. Met twee goals en een assist hielp hij Bayern aan de eerste prijs van het kersverse seizoen. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen