Dortmund zonder Malen tegen Bayern; ook Boadu op de bank

17 augustus 2021, 20:16

Donyell Malen moet zijn basisdebuut voor Borussia Dortmund nog even uitstellen. Net als in de DFB Pokal en de Bundesliga begint de Oranje-international ook in het duel om de Super Cup op de bank. Om 20:30 uur ziet hij zijn ploeggenoten aftrappen tegen landskampioen Bayern München.

Dortmund betaalde aan PSV dertig miljoen euro voor Malen, maar de invaller lijkt zich in eerste instantie nog te moeten bewijzen als invaller. Als invaller maakte hij wel al zijn Dortmund-debuut in de bekerwedstrijd tegen SV Wehen Wiesbaden (0-3 winst) en zijn Bundesliga-debuut tegen Eintracht Frankfurt (5-2 winst). Dat hij vandaag opnieuw binnen de lijnen zal komen, lijkt dus niet uitgesloten.

Wie tegen Bayern München verrassend genoeg wel aan de aftrap staat, is het zestienjarige toptalent Youssoufa Moukoko. Hij neemt de plek over van de geblesseerde Thorgan Hazard. De aanvaller vormt een voorhoede met aanvoerder Marco Reus en de wederom in bloedvorm verkerende Erling Haaland. Afgelopen weekend was hij in de openingswedstrijd van het seizoen nog goed voor twee goals en drie assists

Boadu

In tegenstelling tot Malen kon Myron Boadu bij de competitiestart van zijn nieuwe club wel direct op een plek in de basis rekenen. Vanavond, wanneer AS Monaco het in de vierde voorronde van de Champions League opneemt tegen Shakhtar Donetsk, begint hij echter op de bank. Bij de Oekraïeners staat wel een bekende naam in de basis: oud-Ajacied Lassina Traoré - die Shakhtar in de vorige ronde nog langs het Genk van John van den Brom hielp - start wederom in de spits. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen