Stekelenburg over afscheid bij Oranje en plannen met Ajax

17 augustus 2021, 19:13   Bijgewerkt: 17 augustus 2021, 19:30

Maarten Stekelenburg kondigde afgelopen week aan een punt te zetten achter zijn lange interlandloopbaan. De doelman wordt volgende maand 39 en naast een druk seizoen met Ajax ook voldoende rustmomenten pakken. Op het officiële clubkanaal sprak hij over zijn besluit om te stoppen en over het komende seizoen met Ajax.

Stekelenburg vertelde dat hij na het EK - waar hij door het afvallen van Jasper Cillessen onverwacht eerste keeper was - de knoop heeft doorgehakt. "In de vakantie heb ik het mijn vrouw, familie en andere mensen om me heen overlegd. Ik had zelf al een bepaald gevoel daarbij, dus eigenlijk had ik mijn beslissing toen al gemaakt." Na vijf eindtoernooien en zeventien jaar als international vond Stekelenburg het mooi geweest. "Ik vind dat ik een mooie carrière heb gehad bij het Nederlands elftal en het wordt ook een lang en zwaar seizoen bij Ajax. Ik vond het EK wel een mooie afsluiting."

De interlandloopbaan van Stekelenburg heeft daarmee sowieso al langer geduurd dan op voorhand gedacht. De doelman nam bij zijn terugkeer bij Ajax genoegen met een reserverol, tot hij door de dopingschorsing van Andre Onana plots weer eerste keeper was. Vanaf dat moment kwam hij ook bij Oranje weer in beeld. "Het is mooi om terug te keren na lange afwezigheid, maar ik had niet zoiets van: dit ga ik nog jaren doen. Ik word volgende maand 39 en ik denk dat ik in deze fase van mijn carrière - waarin ik met Ajax om de drie dagen wedstrijden ga spelen - ook mijn rust moet pakken."

Ajax

En dus richt de goalie zich op Ajax, waar hij er deze zomer met Remko Pasveer en Jay Gorter twee concurrenten bij heeft gekregen. "Overmars heeft niet stilgezeten van de zomer. We zijn nu een paar weken bezig en het gaat prima. Het zijn goede gasten en we trainen hard." Met beide nieuwkomers kan Stekelenburg het goed vinden. "Leeftijdgenoten hè", lachte hij over zijn goede band met Pasveer. "En Jay is ook een heel goede gozer. Het gaat hartstikke goed." Waar Stekelenburg stopte als international, zag hij Pasveer juist wel opgeroepen worden. "Het kwam allemaal een beetje samen: ik bedankte en hij kwam erbij. Jay ook bij Jong Oranje, dus ik denk dat het qua keepers wel goed zit bij Ajax."

Nu de focus volledig op Ajax ligt, heeft Stekelenburg een helder beeld van wat hij met de club wil bereiken. "We hebben vorig jaar een niveau laten zien dat we willen evenaren", zei hij over het seizoen waarin zowel de landstitel als de beker werd gewonnen. "We weten ook dat de concurrentie niet heeft stilgezeten. We zullen het iedere wedstrijd weer moeten laten zien. De eerste helft tegen NEC (5-0 bij rust, red.) is de standaard die we voor ogen moeten hebben." Stekelenburg zelf is bezig aan het laatste jaar van zijn huidige contract. "Als je wat ouder bent, krijg je natuurlijk maar een contract voor een jaar en kijk je het gewoon per jaar aan. Wordt dit mijn laatste jaar? Nee."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen