'Barça is houding Umtiti zat en dreigt met beëindiging contract'

17 augustus 2021, 16:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het geduld van FC Barcelona met Samuel Umtiti is op aan het raken. De verdediger is een van de spelers die mag - of liever gezegd moet vertrekken om de financiële nood bij de club op te lossen. Zelf weigert hij echter te vertrekken, waardoor Barça nu denkt aan strengere maatregelen.

Volgens het Spaanse Sport heeft Barcelona Umtiti nu een week de tijd gegeven om in te gaan op een van de aanbiedingen die er nu voor hem zijn. Doet hij dat niet, dan wil de club het contract van de verdediger - dat nog doorloopt tot medio 2023 - vroegtijdig beëindigen. Eerder werd hetzelfde gedaan met het contract van middenvelder Matheus Fernandes. 

De reden dat Umtiti niet wil vertrekken, is omdat hij voor zijn laatste kans bij Barcelona weer gaan. Met de club werd afgesproken dat hij deze voorbereiding de tijd kreeg om trainer Ronald Koeman te overtuigen van zijn waarde voor de ploeg. Koeman gaf hem minuten in de eerste twee oefenwedstrijden, waarna hij Umtiti vertelde dat hij nog steeds niet zijn plannen voorkwam. Toch is de Fransman nog altijd niet bereid te vertrekken.

De kans dat de club en speler nog tot een overeenstemming gaat komen is klein. Eerder lukte het ook al niet om tot een akkoord te komen over een transfervrij vertrek, waarbij ook meespeelde dat Umtiti zijn hoge Barça-salaris waarschijnlijk nergens anders gaat evenaren. Barça gebruikte al meer drukmiddelen om een transfer te forceren. Zo was Umtiti een van de vier spelers die Koeman deze zondag bewust niet in zijn selectie opnam om zo een duidelijk signaal af te geven.

Lees ook: Koeman geeft met selectie duidelijk signaal aan overbodig viertal

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen