Fraser looft lef van coach Van Gaal: "Als je zulke ballen toont"

17 augustus 2021, 14:45

Louis van Gaal wordt dinsdagmiddag gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De ervaren oefenmeester heeft Henk Fraser aangesteld als assistent en de coach van Sparta Rotterdam heeft veel respect voor de man onder wie hij gaat werken. Hij stelt dat Van Gaal veel lef toont door deze uitdaging in Zeist aan te gaan.

"Als je zulke ballen hebt als Louis van Gaal, volgens mij heeft hij ze weleens laten zien bij Bayern München", begint Fraser zijn verhaal tegenover RTV Rijnmond. "Als je zo'n eergevoel hebt om iets te doen, wat hij allang niet meer hoeft te bewijzen. Hij doet het eigenlijk voor het Nederlandse voetbal, en daar kun je een mening over hebben, maar als je dat doet en die uitdaging aangaat, dan valt mijn uitdaging daarbij in het niet."

Daarbij doelt Fraser op het feit dat hij zijn assistent-trainerschap in Zeist en hoofdtrainerschap bij Sparta Rotterdam gaat combineren dit seizoen. "Ik weet dat mensen op een bepaalde manier reageren, maar ik hoefde er niet over na te denken. Het is een eer om voor Nederland uit te komen, dat besef ik misschien nu meer dan dat ik als speler deed", legt Fraser uit over het waarom hij de dubbelfunctie aan wil gaan. Daarbij doet hij zijn huidige werkgever overigens niet tekort.

Lees ook: Fraser over dubbelfunctie: "Enige die in problemen komt

"Het is ook een eer om voor Sparta uit te komen. Ik heb loyaliteit getoond, ook toen ze degradeerden. En ik had deze zomer ook in de wachtkamer kunnen gaan zitten, maar Sparta heeft me veel gebracht en ik geloof ook in loyaliteit. Dus er is voor mij geen reden om de druk te hoog te vinden, ook al zou die er dadelijk zijn", aldus Fraser over zijn job op Het Kasteel gecombineerd met die bij het Nederlands elftal.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen