De Mos wijst naar Bazoer en Tannane: "Gif voor de kleedkamer"

17 augustus 2021, 14:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vitesse neemt het donderdagavond op tegen Anderlecht in de voorronde voor de Conference League. Aad de Mos ziet kansen voor de Arnhemmers, maar verwacht niet dat de ploeg van Thomas Letsch weer zo'n topjaar beleeft. 

"PSV is sterker geworden en Ajax is op niveau gebleven. Feyenoord voetbalt veel beter onder de nieuwe trainer Slot. Ook Utrecht schat ik hoger in. Vitesse moet gaan strijden met ploegen als AZ en Groningen. En ze hebben natuurlijk wel een probleem met Bazoer en Tannane", aldus De Mos bij Omroep Gelderland. Hoe sneller het duo vertrekt, hoe beter, stelt de voormalig trainer. "Dat is gif voor de kleedkamer. Er wordt nu heel anders naar ze gekeken. Dit is echt niet prettig. Je hebt die twee vorig jaar heel groot gemaakt, dat is nu een probleem."

De Telegraaf meldde eerder dat de Arnhemmers een bod van vier miljoen euro op Bazoer afwezen. De Mos vindt dat vreemd. "Ik vind dat veel geld voor een speler met nog maar een contract voor één jaar. Maar ze zouden zich nu nog in de kijker kunnen spelen. Zoals Bruma bij PSV. Die heeft er al twee gemaakt en als hij nu goed speelt tegen Benfica, kunnen ze hem zo verkopen aan een Portugese topclub. Maar die Tannane, zoals die terugkwam deze zomer. Dat kan echt niet", doelt de oud-trainer op het overgewicht van de buitenspeler.

Bazoer begon dit weekend in de basis bij Vitesse, Tannane zat niet bij de selectie. Met of zonder het duo: De Mos ziet kansen voor Vitesse tegen zijn oude club Anderlecht. "Ze hebben nog wel de naam. Maar je moet je niet blind staren op de verpakking, want het gaat om de inhoud. En die valt tegen. Het is wat mij betreft fifty-fifty, ik durf mijn geld niet op één van beiden te zetten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen