Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Straf voor kopstotende Marcão? 'Nooit meer in de Süper Lig'

Straf voor kopstotende Marcão? 'Nooit meer in de Süper Lig'

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

17 augustus 2021 – Galatasaray-verdediger Marcão ging maandagavond heel de wereld over met een werkelijk bizarre actie: de achterhoedespeler gaf ploeggenoot Kerem Aktürkoglu een kopstoot en werd vervolgens met rood van het veld stuurde. Hoewel trainer Fatih Terim hem nog enigszins in bescherming nam, oordeelde de Turkse media keihard. Zelfs een levenslange schoring in de Süper Lig werd geopperd.

Die kwam uit de koker van voormalig keeper Volkan Demirel. "Het lijkt wel een bokswedstrijd", was het harde vonnis van de Turkse analist, die een straf van vijf tot tien wedstrijden waarover gesproken wordt, simpelweg te laag vindt. "Hij trekt een sprint om een medespeler een kopstoot te geven... Stuur hem direct terug naar zijn eigen land, hiervoor is een schorsing van zeven of acht wedstrijden niet genoeg. Marcão zou nooit meer mogen voetballen in de Süper Lig."

Volgens de Turkse regelgeving zou een straf van vijf tot tien wedstrijden passend zijn bij 'een vechtpartij', als het op die wijze beoordeeld wordt. Gaat het 'slechts' om gewelddadig gedrag, dan hangt hem een schorsing van drie wedstrijden boven het hoofd. De clubleiding is furieus en eist op z'n minst excuses voor deze belachelijke actie.

Lees ook: Knokken: speler Galatasaray geeft kopstoot aan ploeggenoot

Terim verbijsterd, maar beschaafd
Coach Terim reageerde opvallend ingetogen op het voorval. "Ik heb veel gezien in mijn leven, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt", reageerde hij enigzins verbijsterd in de Turkse media. "Wij voetballers en coaches hebben weleens ruzie. In de kleedkamer, op het trainingsveld, maar nog nooit zo in de wedstrijden." Aktürkoglu zou zijn ploeggenoot tot bedaren willen brengen, nadat hij boos was omdat de spits een kans gemist had. Van een verbanning lijkt voorlopig in elk geval nog geen sprake. "Marcão is een belangrijke speler voor ons", zei Terim.

Scoort Nederland tegen Argentinië? Win €50,00 bij een inzet van €1 via Jacks.nl.

Tegen Senegal, Qatar en USA konden honderden Nederlanders al vijftig euro bijschrijven, maar ook tegen Argentinië kan het weer. Jacks pakt vrijdag wederom uit met een WK-actie. Ditmaal hoeft Nederland niet eens te winnen maar is één euro op 'Nederland scoort' voldoende om vrijdag misschien vijftig euro rijker te zijn.

Lees meer ...

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd