Verhoeven wordt nog herkend: "Hé pap, de pizzakeeper!"

16 augustus 2021, 21:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jeroen Verhoeven is na zijn afscheid van de voetballerij langzaam uit beeld verdwenen. De cultkeeper, die onder meer bij Ajax en FC Volendam onder contract stond, is al enkele jaren eigenaar van een indoorspeeltuin in Soesterberg. De 41-jarige ex-prof, die bekend stond om zijn voor voetballers opmerkelijke postuur, wordt echter nog geregeld herkend.

Ook onder kinderen is Verhoeven een bekende, merkt hij af en toe op zijn werk tussen de klimrekken. "Hé pap, de pizzakeeper!", blikt Verhoeven met een glimlach terug op een situatie van een tijdje geleden. "Voetballiefhebbers zijn me blijkbaar nog niet vergeten. Al wordt dat herkennen wel steeds minder, hoor. Ik ben tenslotte al weer enige tijd gestopt, hè", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

Verhoeven werd jarenlang door supporters van de thuis- en uitclubs toegejuicht. 'Pizza!', klonk het na iedere uittrap van de doelman. "Supporters hadden geen idee wie de spits van Heerenveen was, maar begon met ze over de reservekeeper van Ajax of FC Utrecht en ze zongen spontaan Het Pizzalied."

Verhoeven speelde voor RKC Waalwijk, FC Volendam, Ajax en FC Utrecht. In Amsterdam kroonde hij zich tweemaal tot landskampioen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen