Opluchting bij Bordeaux; spits Kalu is in orde na heftig moment

16 augustus 2021, 11:30   Bijgewerkt: 16 augustus 2021, 11:35

De commotie rondom Samuel Kalu lijkt gelukkig met een sisser af te lopen. De spits van Girondins Bordeaux ging op bezoek bij Olympique Marseille uit het niets naar de grond en er werd gedacht aan hartproblemen. Uiteindelijk bleek de aanvaller bevangen door de hitte.

Na de wedstrijd nam trainer Vladimir Petkovic de zorgen over zijn speler weg. "De uitslag van deze wedstrijd is even niet meer zo belangrijk. Het gaat gelukkig goed met Samuel, maar we hebben hem uit voorzorg naar de kant gehaald. Gezondheid blijft veel belangrijker dan een voetbalwedstrijd", aldus de coach op de persconferentie.

Kalu ging bij een vrije trap van Dimitri Payet uit het niets naar de grond en werd minutenlang behandeld op het veld. Uiteindelijk kon hij de grasmat zelf verlaten en keerde hij zelfs nog even terug binnen de lijnen. Petkovic besloot hem vervolgens alsnog naar de kant te halen.

Marseille en Bordeaux hielden elkaar in de tweede speelronde van de Ligue 1 in evenwicht. Cengiz Ünder en Payet bezorgden de thuisploeg een 2-0 voorsprong voor de rust, maar Timothée Pembélé en Rémi Oudin trokken de stand namens Bordeaux gelijk. Het duel eindigde in 2-2.