AZ pikt gewenste opvolger van Bizot op bij FC Nordsjaelland

16 augustus 2021, 11:14

Peter Vindahl Jensen is officieel de nieuwe doelman van AZ. De 23-jarige goalie komt over van het Deense FC Nordsjaelland en moet Marco Bizot doen vergeten in Alkmaar. Vindahl Jensen heeft in het AFAS Stadion een contract voor vier seizoenen getekend. De nieuweling gaat met rugnummer 1 spelen.

"De Nederlandse competitie staat in Denemarken hoog aangeschreven", laat Vindahl Jensen weten op de clubwebsite. "Daar komt bij dat AZ een grote club is met ambities die mij aanspreken. Dit is een mooie en belangrijke stap in mijn carrière. Daarnaast is het een mooie bijkomstigheid dat AZ al verschillende spelers uit Scandinavië in de selectie heeft."

Directeur Voetbalzaken Max Huiberts is ook blij. "Peter heeft op het hoogste niveau in Denemarken bewezen een betrouwbare en stabiele doelman te zijn. Hij past in de speelstijl van AZ en is een allround goede keeper, waarbij vooral de reflexen en uitstekende meevoetballende kwaliteiten opvallen. Peter kan in het eerste team direct van waarde zijn en kan zich de komende jaren bovendien nog volop ontwikkelen."

AZ was na het vertrek van Bizot naar Stade Brest op zoek naar een nieuwe doelman. Afgelopen zaterdag stond Hobie Verhulst nog onder de lat op bezoek bij RKC Waalwijk (1-0 nederlaag). In Noord-Brabant zaten de jonge keepers Sem Westerveld en Beau Reus op de bank. Het is niet bekend wat AZ voor Vindahl Jensen moet betalen. De doelman lag tot eind 2021 vast bij Nordsjaelland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen