Kabangu terug na heftige tijd: "Dacht nooit meer te voetballen"

16 augustus 2021, 10:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Willem II verloor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 0-4 van Feyenoord, maar voor Elton Kabangu was het toch een mooie dag. De aanvaller werd vorig jaar getroffen door corona en lag zelfs een tijdje in het ziekenhuis. Tegen de Rotterdammers keerde hij echter terug in de hoofdmacht van zijn club.

Kabangu kwam zondag in de 67e minuut binnen de lijnen voor Görkem Saglam, maar kon niet voorkomen dat Willem II hard onderuit ging. Toch is de Belg blij om weer op het veld te staan tijdens een 'echte' wedstrijd. "Ik ben weer helemaal fit. Het was mijn doel om beter te worden dan eerst. Ik heb hard gewerkt, een goede voorbereiding gehad en de kans gekregen van de trainer", aldus Kabungu voor de camera van ESPN.

De 23-jarige ex-speler van KAA Gent en FC Eindhoven blikte nog kort terug op zijn tijd in het ziekenhuis. "Ik heb zestien dagen op de IC gelegen door corona. Ik heb een infectie aan mijn longen gehad en moest vanaf nul weer beginnen. Ik was bang dat ik nooit meer zou kunnen voetballen. Gezondheid gaat natuurlijk boven alles. Het was natuurlijk niet gemakkelijk, maar ik heb veel goede mensen om me heen gehad. Ik ben blij dat ik hier nu sta."

Kabangu is bezig aan zijn derde seizoen bij Willem II. De aanvaller speelde tijdens zijn eerste jaar in Tilburg vier wedstrijden, maar kwam daarna niet meer in actie. Hij heeft in het Koning Willem II Stadion een contract tot medio 2022. Zondag gaat hij met zijn werkgever in Arnhem op bezoek bij Vitesse.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen